Συνταγές
Μπουκιά και συχώριο τα ρολάκια με μελιτζάνες, φέτα και μυρωδικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 μελιτζάνες φλάσκες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
3 ντομάτες σε κυβους
1 κ.γ ζαχαρη
Λάδι αλατι πιπέρι.
1/2 ματσάκι ψιλοκομμενο μαιντανό
Λιγα φυλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
250 γρ φετα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριες σε παχος φετες. Τις βαζουμε σε αλατόνερο και τις αφηνω μιση ωρα
Στραγγίζουμε καλά και βαζω λιγο λάδι στην λαμαρίνα του φούρνου βαζουμε μια στρωση απο μελιτζανες με ενα πινέλο λαδωνω τις μελιτζάνες και τις ψήνω μεχρι να μαλακωσουν και να παρουν λιγο χρωμα
Το ιδιο κανουμε μεχρι να τελιώσουν ολες οι μελιτζάνες.(Αν θέλουμε μπορούμε και να τις τηγανίσουνε!!)
Τις αφηνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδια το σκόρδο 4-5 λεπτά ριχνουμε και την ντομάτα την ζάχαρη αλατι πιπερι και βραζουμε μεχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ενα μπολ βάζω την φέτα με τα μυρωδικά και ανακατέυω καλά να σπασει η φετα και να ανακατευτεί!
Στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε βαζουμε λιγο λάδι και λιγο απο την σάλτσα μας .Παίρνουμε μία μελιτζάνα βάζουμε μέσα μια κουταλιά απο το μείγμα της φέτας και τυλίγουμε σε ρολακι.
Τις βάζουμε στο πυρέξ με το τελείωμα προς τα κάτω για να μην ανοίξουν.Όταν τελιώσουμε με ολες τις μελιτζάνες βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα απο πάνω και ψηνουμε στους 200 μεχρι να παρουν χρώμα και να μείνουν με το λάδι τους
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.