Συνταγές
Λαχταριστή & πεντανόστιμη μπουγάτσα με μυζήθρα – θα γλείφετε τα δακτυλάκια σας!
Η εκτέλεση είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
100 γρ βούτυρο αγελάδος
90 γρ κορν φλαουρ
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κιλό μυζήθρα Χανίων γλυκιά
150 γρ για τα φύλλα
Άχνη και κανέλα από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Διαλυουμε το κορν φλαουρ μέσα στο κρύο γάλα ,το προσθέτουμε στο γάλα που έχουμε βάλει στο κατσαρολάκι και το βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά
Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα μου , σκεπασμένη με μεμβράνη να πέσει αρκετά η θερμοκρασία της .
Και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μυζήθρα μου.
Στο ταψι του φούρνου μου το μεγαλο 35Χ40 εκ. βουτυρωνουμε και στρώνουμε 8-9 φύλλα κάτω τα οποία βουτυρωνουμε και ενδιάμεσα καλα
Στρώνουμε την κρέμα μου και διπλώνουμε προς τα μέσα τα περίσσεια φύλλα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Βουτυρωνουμε την επιφάνεια ραντίζουμε ελαφρώς με νερακι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45′ περίπου. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μπόλικη κανελιτσα και άχνη
Εάν θέλετε να το φτιάξετε σε πυρεξ θα χρησιμοποιήσετε τη μισή δόση
Η Συνταγή είναι από κ. Αθηναΐς Πετράκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.