Γλυκα
Λαχταριστή και τραγανή μπουγάτσα με κρέμα , σε μια γρήγορη εκτέλεση!
Νοστιμότατη μπουγάτσα με κρέμα στο τσακ μπαμ. Πρέπει οπωσδήποτε να την φτιάξουμε..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάορ
65 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
3 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. βούτυρο
450 γρ. φύλλα κρούστας
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε το γάλα, τη ζάχαρι, το κρον φλάουρ, το σιμιγδάλι, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε έως ότου να βράσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25Χ35 εκατοστά, απλώνουμε στον πάγκο τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση στις διαστάσεις του ταψιού.
Βάζουμε ένα ένα τα μισά φύλλα στο ταψί πασπαλίζοντας με λιωμένο βούτυρο.
Αδειάζουμε το μίγμα από την κατσαρόλα στο ταψί και το στρώνουμε.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα μισά φύλλα ένα προς ένα πασπαλίζοντας με λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε κατόπιν το ταψί στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Αφού το βγάλουμε από την κατάψυξη, το κόβουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς έως ότου να ροδίσει.
Σερβίρεται αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρι άχνη.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής :
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και διάλεξε την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “μπουγάτσα με κρέμα” !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis