Συνταγές
Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες !!! Αγαπημένο φαγητό – Να το απολαύσετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο χωρίς την Κόρα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ κέτσαπ
1 αυγό
1 κ.σ λάδι
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ και ζυμώνω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας! Βάζω μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα ταψάκι κόβω πατάτες αλάτι πιπέρι ρίγανη θρουμπι.Επάνω βάζω τα μπιφτέκια
Στο σέικερ χτυπάω 1 ποτήρι λάδι με 1 κ.σ μουστάρδα τον χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
το ρίχνω πάνω από τις πατάτες .Βάζω και 1 ποτήρι νερό και ψήνω στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων – Κεφτεδάκια με καραμελωμένες πατάτες στον φούρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Ditsa- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδακια :
Σε ενα μπολ βαζουμε 250γρ. Κιμα (μισο μισο μοσχαρι- χοιρινο), 1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο, 3 φετες ψωμι μουλιασμενο σε νερο, 1/2 ματσακι μαιδανο ψιλοκομμενο, 5-6 φυλλαρακια δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο, 1κ.γλ κοφτο ριγανη, 1/2 κ.γλ.σοδα φαγητου, πολυ λιγο ξυδακι, αλατι, πιπερι, 1 αυγο κροκο.
Ζυμωνουμε , βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα και πλάθουμε μικρα κεφτεδακια.
Για τις Καραμελωμενες πατατες:
Κόβουμε 4-5 μετριες πατατες σε στρογγυλες φετες, τις απλωνουμε στο πυρεξ μου σε σειρα, τις αλατοπιπερωνουμε , τρίβουμε μια φρεσκια ντοματα χυμο, ελαιολαδο, βαζουμε 1πορτοκαλι χυμο και 1 κ.σ μελι και τις καραμελωνουμε .
Τις βαζουμε να ψηθουν σε προθερμασνενο φουρνο 180° αρχικα μονες τους για μιση ωρα σχεδον να μαλακωσουν καλα και κατοπιν απο πανω βαζουμε τα κεφτεδακια μασ για αλλη μιση ωρα μεχρι να ολοκληρωθει το φαγητο μας.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για Κεφτεδάκια .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Ditsa- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”