Συνταγές
Θαυμάσια, μυρωδάτα και γευστικότατα.. μπισκότα λεμονιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθανασία Μητροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
270 γρ αλεύρι περίπου(θέλουμε τόσο όσο να μην κολλάει στη κουτάλα η ζύμη όταν τα ανακατεύουμε)
140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(εγώ έβαλα μισό βούτυρο μισό σπορέλαιο)
150 γρ ζάχαρη
1 μέτριο αυγό
1 βανιλίνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 κτγ μπέικεν πάουντερ
Λίγο αλάτι
Εγώ έβαλα και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικης
Για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αυγό, την βανιλίνη, το αλάτι, το ξύσμα από 1 λεμόνι , το χυμό από 1/2 λεμόνι , το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακατεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ σε 2 δόσεις αφού το έχουμε ξοσκινισει και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουταλα μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη.
Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγειο για 1 ώρα.
Μετράμε το κάθε κομμάτι να ειναι 28 γρ και αφού το κάνουμε μπαλίτσα το βουτάμε μέσα σε ζάχαρη άχνη.Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-14 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και τα μπισκότα λεμονιού είναι έτοιμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθανασία Μητροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Απλά και γρήγορα μπισκότα κοκοσάνκα με ινδική καρύδα
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Nei – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Μία γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά που στο τσακ μπαμ φτιάχνεις πεντανόστιμα μπισκότα!
Υλικά
260 γρ ινδική καρύδα
150 γρ ζαχαρη
3 αυγά μόνο ασπράδι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ασπράδι και τη ζαχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιάστει το μίγμα μας
Βάζουμε σιγά σιγά την καρύδα, ανακατευουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη
Φτιάχνουμε μπισκότα βρεχούμε τα χέρια μας συνέχεια γιατί κολλάει ζύμη
Μέσα βάζουμε αμύγδαλο ψημένο
Ψήνουμε σε 170* 20-25 λεπτά χρυσάφι ζει Κ είναι έτοιμο μην κρατήσετε πολύ γιατί θα βγουν στεγνά Κ σκληρά δόση βγάζει 14-15
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Nei – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.