Συνταγές
Ζουμερή και λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και μπισκοτένιο φύλλο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Τζαννατου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Η συνταγή είναι απλή φτιάχνουμε μια ζύμη για τάρτα και αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ:
στο περίπου. 500 γρ αλεύρι 300 γρ βούτυρο αλάτι λίγη ζάχαρη πιπέρι 1 κουταλάκι μπει. Τα ανακατεύουμε τριφτά όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε 1 αυγό και ελάχιστο νερό ώστε να έχουμε μια μάλλον μαλακή ζύμη. Φτιάχνουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ και αφήνουμε να κρυώσει.
ΜΠΕΣΑΜΕΛ.
Περίπου 300γρ γάλα φρέσκο η αραιωμένο εβαπορέ αλάτι μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές σούπας κοφτές Κορν Φλάουερ κ 1 αυγό. Ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αν σφίξει πολύ Ρίχνουμε λίγο νερό αν βγει πιο ελαφριά δεν μας πειράζει θα δέσει με τα τυριά. Κλείνουμε το μάτι και Ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
Τρίβουμε διαφορά γλυκά τυριά και κόβουμε ζαμπόν η γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Με την βοήθεια μιας λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα. Στρώνουμε το 1ο σε βουτυρωμένο πυρεξ απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού και κλείνουμε με το 2ο φύλλο. Απλώνουμε λίγο αυγό με γάλα από πάνω και ψήνουμε στους 180 μέχρι να αποκτήσει το χρώμα της φωτο. τρώγεται καλύτερα χλιαρή και κρύα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Τζαννατου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”