Συνταγές
Θαυμάσια και ωραία υλικά για μπατζίνα με κολοκυθάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
3 αβγά, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
400γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια
200ml. γάλα φρέσκο
150ml. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό και άνηθο
250γρ.. καλαμποκάλευρο
2 κουτ. γλυκού baking powder
αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Τα «στρίβουμε » λίγα λίγα μέσα σε μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τους τα υγρά.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αβγά, 250γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και άνηθο , το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking powder, τα ρίχνουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και αναμιγνύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.
Απλώνουμε με τα χέρια το μίγμα στο ταψί (δε πρέπει η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή).
Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα, κομμάτακια βούτυρο και ψήνουμε την μπατζίνα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.