Chk
Θα σταματήσεις να τρώς πατατάκια! μπαστουνάκια πατάτας στο φούρνο ή στο τηγάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτιάξτε σήμερα μπαστουνάκια πατάτας με μία απλή διαδικασία προετοιμασίας και πολύ καλύτερα από τις τηγανητές πατάτες.
Υλικά
750 γρ. πατάτες
2 γρ. πιπέρι
2 γρ. θυμάρι
110 γρ. κορν φλάουρ
8 γρ. αλάτι
Μαϊντανός
100 γρ. τυρί τρένταρ
30 ml λάδι
2 γρ. πάπρικα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε , τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν βράσουν τις στραγγίζουμε και σε ένα μπολ τις λιώνουμε σε πουρέ.
Προσθέτουμε το πιπέρι , το θυμάρι, το αλάτι, το μαϊντανό , το τσένταρ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ζυμώνουμε.
Κάνουμε μία μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη για να κάνουμε τηγανιτά και ψημένα στο φούρνο μπαστουνάκια.
Σε ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο , τοποθετούμε μπαστουνάκια με τη ζύμη στο μέγεθος που θέλουμε.
Αλείφουμε με το μείγμα λαδιού πάπρικας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σε τηγάνι αφήνουμε να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε μπαστουνάκια πατάτας γυρνώντας από όλες τις πλευρές.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι “Lezzet Tutkunu” για να είσαι πάντα συντονισμένος.
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά μπαστουνάκια πατάτας!