Συνταγές
Τέλεια σιροπιασμένα και λαχταριστά μπακλαβαδάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 φύλλα κρούστας
1 φλ βούτυρο αγελάδος λιωμμένο κρυο
4 κ.σ ζάχαρη
5-6 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
400 γρ καρύδι τριμμένο
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κ.σ μέλι
1 φλούδα λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το καρύδι με την ζάχαρη την φρυγανιά την κανέλα το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο το βουτηρώνουμε βάζουμε το άλλο φύλλο και επάνω βάζουμε από το μείγμα με το καρύδι τυλίγουμε σε ρολλο και το βάζουμε σε βουτηρομένο ταψάκι. Χρησιμοποίηουμε στρογγυλό 32 εκ. Ετσι κανουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Απο επάνω βαζουμε το υπόλοιπο βουτυρο χαρά Θα σε κομμάτια και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι βαζουμε το νερό με την ζάχαρη την κανέλα το γαρύφαλλο και την φλούδα λεμονιού να βράσει 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Τέλος προσθέτουμε το μέλι ανακατέυουμε να διαλυθεί καλά και σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.Αφηνουμε να κρυώσει καλά.Απο επανω προσθέτουμε λίγο τριμμένο καρύδι
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.