Συνταγές
Μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο που όλοι ξέρουμε να τον τρώμε από παιδιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
Για το φυλλο:
1 κιλο αλευρι γ.ο.χ
5 αυγα
1 νεροποτηρο γαλα
1 νεροποτηρο βούτυρο λιωμένο
4 κ.τ.σ χυμο λεμονι
1 κ.τ.γ αλατι
1 κ.τ.σ ζαχαρι
1κ Νισεστε για το ανοιγμα των φυλλων
Για τη γεμιση:
1 κιλο καρυδια μικροκομμενα
600γρ Βουτηρο
Για το σιροπι:
2 κιλα ζαχαρη
1.5 λιτρο νερο
Χυμο απο ενα λεμονι
3 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε για 20λεπτα και το αφηνουμε το ζυμαρι να κατσει 3 ωρες. Περνουμε το ζυμαρι το χωριζουμε σε 8 κομματια και το 1 απο τα 8 το χωριζουμε σε 10 μπαλακια δηλαδη συνολο 80 φυλλα.
Περνουμε τρια μπαλακια ζυμαρι, τα ανοιγουμε για λιγο το καθενα και υστερα βαζουμε το ενα πανω απο το αλλο με μπολικη Νισεστε και με αυτα τα τρια ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο.
Συνεχιζουμε με αυτο το τροπο μεχρι το τελος.Επισης να μη ξεχναμε ανα 3 φυλλα να ριχνουμε τα καρυδια.
Μετα αφου εχουμε λιωσει το βουτυρο αλοιφουμε τα φυλλα.Το ψηνουμε για 10 λεπτα στους 250 και μετα κατεβαζουμε το φουρνο στους 150 και το ψηνουμε για 3 ωρες.
Για το σιροπι: Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα και τα βραζουμε για 20 λεπτα.Επιτα οταν θα σιροπιασουμε πρεπει να ειναι ζεστο το σιροπι και κρυος ο μπακλαβας.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.