Συνταγές
Μούρλια – Γαρίδες κριθαρότο με λαχανικά, ένα πιάτο όνειρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκες γαρίδες γαμπαρη
1/2 κιλό κριθαράκι ολικής
1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη, 1 καρότο στον τρίφτη, Δέκα ντοματίνια, και δυο ντομάτες στον τρίφτη
1/2 ματσάκι άνηθο
Ξύσμα λεμονιού!
1 ποτηράκι του κρασιού μπυρα
Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο
2 κουταλιές σούπας πελτές
Κόκκινη γλυκεια πάπρικα
1 μεγάλο κρεμυδι, 3-4 σκελίδες σκορδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βράζουμε σε δυο λίτρα νερό για δέκα λεπτά
Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη
Ψιλοκόβουμε το κρεμυδι και το τσιγαριζουμε στο λάδι
Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να γυαλίσει
Ρίχνουμε τις πιπεριές τα ντοματίνια, τις ντομάτες, στον τρίφτη, τα σκορδα ψιλοκομμένα, και σιγά σιγά με κουτάλα ρίχνουμε το νερό που βραζουμε τα κεφάλια
Μόλις γίνει το κριθαράκι προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με την μπυρα
Το αφήνουμε για δέκα λεπτά στο ματι, και τρίβουμε καρότο στον τρίφτη και ξύσμα από ένα λεμόνι
Τελευταία ψιλοκόβουμε τον άνηθο, και ανακατεύουμε
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.