Συνταγές
Μακράν από τα καλυτερα φαγάκια – εκπληκτικός μουσακάς με ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
4..6 ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
600 ΓΡ ΚιΜΑΣ
ΑΝΆΜΙΚΤΟΣ
ΜΟΣΧΆΡΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΝΊΣΙΟΣ..
1 ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ
1 Κ.Σ ΠΕΛΤΕΣ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ
2 ΣΚ.ΣΚΟΡΔΟ
ΜΑΪΝΤΑΝΌΣ
ΑΛΆΤΙ. ΠΙΠΈΡΙ
ΛΙΓΟ ΚΑΝΈΛΑ..
ΠΆΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
ΡΊΓΑΝΗ..
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ
4 Κ.Σ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ
2 Κ.Σ ΒΟΎΤΥΡΟ
2 ΑΥΓΆ
1 ΧΟΎΦΤΑ ΤΡΙΜΕΝΟ ΤΣΕΝΤΑΡ ΤΥΡΊ
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ..ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΟ ΣΚΌΡΔΟ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ..
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΊΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΎ ΛΊΓΟ ΖΟΥΜΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΌΛΟΥ.
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΤΙΣ ΚΌΒΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΦΈΤΕΣ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΈΝΟ ΝΕΡΌ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΌ ΜΙΣΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ..ΓΙΑ ΜΙΣΉ ΏΡΑ..ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ Η ΤΙΣ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ..
ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΣΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΌ ΚΙΜΑ ΠΆΛΙ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΙΜΑ
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ..ΒΆΖΟΥΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΕΚΤΌΣ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΊ..(ΚΡΑΤΆΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ)
ΜΌΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΕΊ ΚΑΛΆ ΤΟ ΓΑΛΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ..ΜΌΛΙΣ ΠΉΞΗ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΊ. ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΤΡΊΒΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΆΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ .. ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΧΡΙΣΑΦΙ ΧΡΏΜΑ
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.