Συνταγές
Αγαπημένο νόστιμο φαγητό μουσακάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Κολοκυθάκια
Πατάτες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλο
2 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλας
Λάδι αλάτι πιπέρι
Μπεσαμέλ
100γρ βούτυρο
100 γραμμάρια αλέυρι
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνω στο γκρίλ τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες τα κολοκυθάκια τις μελιτζάνες με αλάτι και λίγο λάδι.Τις στρώνω στο ταψί.Ετοιμάζω τον κιμά! Τριγαρίζω το κιμά μέχρι να σπάσει και να μην έχει σβόλους. Ρίχνω και το κρεμμύδι με το σκόρδο και τσιγαριζω λίγο ακόμα.
Προσθέτω την ντομάτα τα μυρωδικά και λίγο νερό και σιγοβράζω μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του. Βάζω τις πατάτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και από επάνω τον κιμά .
Ετοιμάζω την μπεσαμέλ:
Βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί και Ρίχνω το αλέυρι ανακατέυωντας συνεχώς προσθέτω το γάλα χλιαρό και ανακατέυω με σύρμα μέχρι να πήξει
Κατεβάζω από την φωτιά Ρίχνω αλάτι το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν. Στρώσω την μπεσαμέλ επάνω από τον κιμά σκορπάω λίγο τριμμένο τυρι και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”!!
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πεντανόστιμος σπιτικός μουσακάς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou – Η κουζίνα της Ειρήνης”
ΥΛΙΚΑ:
Μελιτζάνες
πατάτες
πιπεριά Φλωρίνης
ντομάτες
μαϊντανό
ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
λίγους κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
2 μεγάλα κρεμμύδια και 3 σκελίδες σκόρδο.
Για τη μπεσαμέλ:
1,5 λίτρο γάλα,
150γρ. αλεύρι (8κ.σ.)
150γρ βούτυρο (μισή ποσότητα βούτυρο καλής ποιότητας και η υπόλοιπη φυτίνη )
μοσχοκάρυδο
2 αυγά
και κεφαλοτύρι
διαστάσεις ταψιού 40*30*7
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τηγανίζουμε σε χοντρές φέτες τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
Σοτάρουμε με τη σειρά το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον κιμά.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και την π. Φλωρίνης και τέλος τη ντομάτα και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε..
Για την μπεσαμέλ σοτάρουμε το αλεύρι με το βούτυρο, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύω συνέχεια, στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο..
Τα στρώνουμε στο ταψί με την σειρά και ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou – Η κουζίνα της Ειρήνης”