Συνταγές
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΣΤΗΘΟΠΛΕΥΡΕΣ) ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4κιλά σιδηρόδρομος
1,5 κ.γλ. σουμάκ
1,5 κ.γλ. γκαράμ μασάλα
2 κ.γλ. ξηρή ματζουράνα
2 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
2 κ.γλ. πάπρικα
αλάτι
ελαιόλαδο
Το γκαράμ μασάλα είναι ινδικό μίγμα μπαχαρικών, καυτερό και αρωματικό.
Πωλείται έτοιμο, σε διάφορες παραλλαγές, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η βασική συνταγή περιέχει:
2 κ.γλ. κόλιανδρος, 1,5 κ.γλ. πιπέρι μαύρο, 1,5 κ.γλ. κάρδαμο, 1/4 κ.γλ. γαρίφαλο, 1/2 κ.γλ. κανέλα, 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες. 1,5 κ.γλ. κύμινο, 2 δάφνες, 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο. (Εγώ έβαλα 2 κομμάτια μασίς, που είναι η αποξηραμένη μεμβράνη που περιβάλλει τον πυρήνα του μοσχοκάρυδου. το λένε λανθασμένα και ανθό του μοσχοκάρυδου).
Όλα αυτά τα μπαχαρικά τα βάζω σε τηγάνι, τα καβουρντίζω για να βγάλουν περισσότερα αρώματα και μετά τα χτυπώ στο γουδί για να γίνουν σκόνη.
Αφαιρούμε την μεμβράνη που καλύπτει τα κόκκαλα.
Αλείφουμε το κρέας με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές.
Αναμιγνύουμε το αλάτι με όλα τα μπαχαρικά και απλώνουμε το μίγμα παντού στο κρέας.
Τυλίγουμε το κρέας με 2 λαδόκολλες και κατόπιν με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην αφήνουμε κενά και φεύγουν οι ατμοί και τα υγρά.
Τοποθετούμε σχάρα στο ταψί και επάνω στην σχάρα βάζουμε το κρέας, με τα κόκκαλα προς τα κάτω. Χρησιμοποιούμε σχάρα γιατί αν ακουμπούσαμε το κρέας στο ταψί, η κάτω πλευρά θα ψηνόταν γρηγορότερα από την επάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 250 βαθμούς, για 30 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 120 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 ώρες.
Το κρέας θα είναι έτοιμο όταν η εσωτερική του θερμοκρασία θα είναι 93-95 βαθμούς
Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί πριν το κόψουμε.
Η Συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.