Συνταγές
Εξαιρετικό φαγητό τέλεια μαγειρεμένο και πολύ νόστιμο – μοσχάρι με χυλοπιτάκι στον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλο Μοσχάρι Λάπα
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
2 καρότα μέτρια τριμμένα
Σκόρδο σε σκόνη
Πάπρικα γλυκιά
Πάπρικα καπνιστή
Μπούκοβο γλυκό
Κουρκουμά
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουτί με αποφλειωμενα ντοματακια
2 ντομάτες τριμμένες
500 γρ. Χυλοπιτάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τσιγαρίζουμε πολυ καλα το κρέας σε μια βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο, βγαζουμε το κρέας και το βάζουμε σε ενα μπολ, στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, τα μπαχαρικά (εκτός από το αλατι) και αφήνουμε να σοταριστούν καλά.
Ρίχνουμε το κρέας, το αφηνουμε για 1-2 λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί, αφηνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, ριχνουμε 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα, προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι.
Μολις περάσει η ώρα, ριχνουμε το κρέας μας σε ενα ταψι.
το βάζουμε στον φούρνο να παρει βράση, ρίχνουμε το χυλοπιτάκι μας και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συχνά, προσθέτουμε ζεστο νερό οταν χρειάζεται.
Στο τελος αν θέλουμε πασπαλιζουμε με φέτα ή κεφαλοτύρι και το αφηνουμε για 2-3 λεπτά μέσα μέχρι να λιώσει
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.