Συνταγές
Ελάτε να σας κεράσουμε από το υπέροχο, ελαφρύ και δροσερό μιλφέιγ με φράουλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Εύα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
*3 πακέτα σφολιτινια
*200ml γάλα (για σφολιτινια)
*600ml γάλα (για την κρέμα)
*1 φάκελο κρέμα ζαχαροπ/κής
*400 γραμμ. φράουλες
*ζάχαρη άχνη (πασπαλισμα)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βουτάμετα σφολιτινια σε γάλα και στρώνω σε πυρέξ. Χτυπάμε το φάκελο με το γάλα,στρώνω τη μισή πάνω τους, βάζουμε τις φράουλες σε φέτες (κρατάμε μερικές για το στόλισμα).
Ξανά σφολιτινια, υπόλοιπη κρέμα και τριμμένα σφολιτινια.Μετά (εάν θέλετε) πασπαλιζουμε με άχνη….
Τέλος, γαρνίρουμε με κομμάτια φράουλας ότι θέλουμε
Η Συνταγή είναι από Εύα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για δροσερό μπισκοτογλυκό με φράουλες χωρίς αυγά και βούτυρο
Υλικά
1 κιλό φράουλες κομμένες σε φέτες
4 φλ.τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κουτιά πτι μπερ ή μπισκότα digestive
Καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Σε ένα πιρέξ απλώνετε πολύ λίγη από την κρέμα και τοποθετείτε μια στρώση από μπισκότα. Σκεπάζετε με την κρέμα και αμέσως μετά με μια στρώση φράουλες. Επαναλαμβάνετε τη στρώση δύο φορές με την εξής σειρά: μπισκότα, κρέμα, φράουλες.
Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα ή καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε.