Συνταγές
Μια χορταστική μαραθόπιτα με τραγανό φύλλο πλούσια αρώματα και γεμάτη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση…
Γύρω στο μισό κιλό μαραθα, 2 ματσάκια κρεμυδακια φρέσκα, γύρω στα 100 γρμ λαπατα και 1 μάτσο μαϊντανό, όλα σέ κομματάκια και γιαχνισμενα για 15′ . Ρίχνω αλάτι, μπωλικο ελαιόλαδο, δεν έβαλα καθόλου τυρί αυτή την φορά μόνο λίγο μαύρο πιπέρι.
Για την ζύμη..
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Αλατακι και αλεύρι γοχ τόσο όσο χρειαστεί για να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Γύρω στην 1 κούπα ελαιόλαδο.
Αφήνουμε για 1 ώρα να ανέβει ή ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια. Ανοίγω με τά χέρια κάθε κομμάτι σαν πίτσα
ρίχνουμε όλη την γέμιση, και από πάνω τό άλλο κομμάτι ζύμης σέ φύλλο πάλι στα χέρια.
Πατάω τεντώνουμε και ψήνουμε για 45′ μέχρι να χρυσισει από πάνω. Στο τέταρτο επάνω έκοψα την πίτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στις αντιστάσεις στους 200 κάτω στο φούρνο αλλά και πάνω στην σκαρα.
Επίσης βαζουμε και κολοκύθα πορτοκαλί σέ κυβακια μέσα όπως συνηθίζεται εδώ στην Ικαρία. Έγινε πεντανόστιμη ή μαραθοπιτα
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.