Συνταγές
Υπέροχες μαραθόπιτες στο τηγάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά ( για την ζύμη)
500 γρ.αλεύρι κίτρινο σκληρό
250 ml νερό χλιαρό
1 σφηνάκι ρακή
4 κουτ.της σούπας λάδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
Αλευρώνετε τον πάγκο σας και ζυμώνετε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει η ζυμη ελαστική.
Την κάνετε ένα μπαστούνι και με ένα μαχαίρι κόβετε ομοιόμορφα μπαλάκια.
Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα αφήνετε σκεπασμένα για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
Υλικά ( για την γέμιση )
1 ματσάκι μάραθο
300 γρ.σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνιθο
1 αβγό
1 κουτ.της σούπας κόλιανδρο ξερό
1/2 φλυτζ.του τσαγιού λάδι
Αλάτι , πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα χόρτα , τα στραγγίζετε καλά και τα ψιλοκόβετε σε μιά λεκάνη.
Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να βγάλουν τα ζουμιά τους για 10 λεπτά.
Κατόπιν τα στίβετε πολύ καλά και όταν στραγγίσουν ρίχνετε το αλατοπίπερο, τον κόλιανδρο, το αβγό , το λάδι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το ανοίγετε σε φύλλο που να έχει το μέγεθος ενός ρηχού πιάτου.
Βάζετε στην μέση 2 κουτ.της σούπας γέμιση και το κλείνετε σαν φάκελο.
Το πατάτε μια φορά με τον πλάστη να ισιώσει.
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.