Συνταγές
Υπέροχη γλυκιά κολοκυθόπιτα ή ταμπουραδοπιτα Ικαριώτικη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
Για 19 κομμάτια .
Για την ζύμη εγώ έφτιαξα μια ζύμη από μισή κούπα νερό, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και 1 μισυ κούπα αλεύρι γοχ. Αφήνω για 30′ . Ύστερα χωρίζω το ζυμάρι σέ 10 μικρά κομμάτια τά οποία τά περιχυνω με λίγο σπορελαιο,πιο λίγο από μισή κούπα. Αφήνω για 1 ώρα μέσα.
Για την γέμιση..
3 κούπες κολοκύθα πορτοκαλί σέ μικρά κυβακια τά βράζω χωρίς νερό μέσα σέ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι στο σιγανό μέχρι να σωθούν τα υγρά τελείως. Γύρω στην μισή ώρα μου πήρε Ύστερα τά πατάω με πηρούνι να λιώσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε από το μουλτι 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι, 3 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα, 3 κουταλιές της σούπας ανυγδαλοψιχα όπως είναι. Αυτά τα ρίχνω σέ μπωλ και προσθέτουμε λίγο κανέλα, μοσχοκάρυδο γαρύφαλλο,1 βανίλια, και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας εγώ έβαλα. Ξέχασα να ρίξουμε και 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ξανθές,δεν πηραζει. Ανακατεύουμε.
Τώρα ανοίγουμε κάθε ζυμαρακι στο τραπέζι με τά χέρια όπου γλιστράει μια χαρά και όσο θέλουμε. Βάζω πρώτα 1 κουταλιά από την ψίχα του ταμπουρα, σέ ορθογώνιο μακρόστενο, από πάνω 1 κουταλιά της σούπας από το μπωλ αμυγδ καρυδ κλπ ρολαρω και στρώνω στο ταψακι.
Εγώ τά εψησα πάλι στο ρομποτακι μου στην αρχή στους 180 με το στεφάνι και ψιλή Σκάρα για 20′, και ύστερα αφού τά γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά χωρίς τό στεφάνι τώρα, στους 200 για 15′. Αν τά εψηνα σέ κανονικό φούρνο στους 200 για μισή ώρα.
Όταν λίγο νά κρυώσουν ρίχνουμε από πάνω λίγο άχνη ζάχαρη..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.