Συνταγές
Μια υπέροχη χορτόπιτα με όλα τα μυρωδικά από το χωριό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 μισυ ποτήρι νερό χλιαρό, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι , 1 φακελάκι ξηρη μαγιά, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και αλεύρι γοχ, τόσο όσο να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Καθώς και 1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο μέσα.
Αφήνω για 1 ώρα σέ θερμό μέρος για να φουσκώσει.
Για την γέμιση..
Γύρω στα 700 γρμ χορταρικά. Όπως καυκαληθρες, λαπατα, τζοχους τρυφερούς, Παπούλια, ή αλλιώς στρουθκια, πράσα άγρια, αγριοκαροτο, άνηθο και μπωλικο μάραθο, κρεμμύδι ξερό και κρεμυδακι φρέσκο. 1 κούπα ελαιόλαδο, αλατοπιπερο ρίγανη, 109 γρμ τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια και στο τέλος 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό μέσα.
1 κούπα κολοκύθα πορτοκαλί σέ κυβακια κομμένη.. Όλα τα υλικά της γέμισης τά γιαχνιζω για 15′ να σωταριστουν οπωσδήποτε.
Εκτέλεση
Χωρίζω την ζύμη σε 2 κομμάτια. Κάθε κομμάτι τό ανοίγω στα χέρια μέσα σέ ένα ταψί
ύστερα τό βάζω στην λαμαρίνα με ελαιόλαδο από κάτω.
Ύστερα ρίχνω όλη την γέμιση, από πάνω με τόν ίδιο τρόπο βάζω το άλλο φύλο.
Φέρνω τίς άκρες από το κάτω στο πάνω νά σφραγίσουν, πατάω σιγά σιγά, πάλι λίγο ελαιόλαδο.
Ψήσιμο σέ προθερμασμενο φούρνο στους 200 για 1 ώρα
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.