Συνταγές
Μαραθοπιτάκια στο τηγάνι – Ότι πρέπει για τη νηστεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για την ζύμη:
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρ. νερό
20 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
για την γέμιση:
90 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μισό ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και μετά τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε . Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την γέμιση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τον μάραθο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε .
Αποσύρουμε από την φωτιά, όταν έχει μαλακώσει το κρεμμύδι. Αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε 8 λεπτό φύλλο στρογγυλά σαν ένα μεγάλο πιάτο . Τα γεμίζω με γέμιση 4 φύλλα ,τους σκεπάζουμε με τα άλλα 4 φύλλα, κλείνω και με ένα πιρούνι “σφραγίζω” τις άκρες.
Έγιναν 4 μεγάλα πιτσάκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη κάθε πίτα και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις της βγάλουμε από το ψυγείο της τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Έγιναν πολύ τραγανες και νόστιμοτατες.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.