Συνταγές
Μια τραγανή νοστιμότατη μπουγάτσα με φύλλο αέρος που μοσχοβόλισε η κουζίνα κανέλα και βανίλια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αγαπημένη γλυκιά συνταγή για μπουγάτσα που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Ενα γλυκάκι χορταστικό με λιγη ζάχαρη που δεν κοστίζει σχεδόν τίποτε…
Για ευκολία αν δεν θελετε να φτιαξετε δικό σας φύλλο μπορειτε να βάλετε ενα λεπτό φύλλο τύπου Βηρυτου…
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα :
Βαζουμε σε μια κατσαρόλα 2 ποτηρια νερου γάλα 2 ποτηρια νερό 1 ποτήρι ζαχαρη(ή.. όση θελουμε) 50 γρ. βουτυρο μισο κουταλακι αλατι 1 κουπα τσαγιου σιμιγδαλι χοντρό 2 κουταλιες σουπες γεματες κορν φλάουρ και 2 φλουδες λεμόνι.
Βαζουμε πανω στη φωτιά ανακατευοντας για να πήξει… Οταν το κατεβασουμε ριχνουμε 2 βανιλιες αφαιρουμε τη φλουδα και αφηνουμε να κρυώσει..
Για το φύλλο
Μισο κιλό αλευρι για ολες τις χρήσεις..
2 κουταλιες κορν φλαουρ
1 κουταλια ξυδι
2 κουταλιες λάδι
Λιγο αλατι
Νερό οσο πάρει για μια ζύμη μαλακή
Εκτέλεση
Ζυμωνουμε χωριζουμε 3 μπαλάκια αλείφουμε με αρκετό λάδι και αφηνουμε 1 ωρα.
Μετα με τη βοηθεια του λαδιου(σπορελαιο) και τραβωντας με το χέρι μας ανοιγουμε μεγαλο λεπτό φυλλο
Στρωνουμε σε 36 νο ταψί και τα 3 φυλλα διπλωμένα οσο μπορουμε ριχνουμε τη γεμιση και απο πανω τραβαμε τα φυλλα που ξεχειλίζουν απο το πλάι.
ριχνουμε λιγο λαδακι και ψηνουμε 40 λεπτα 200 β στον αέρα να ροδισει καλά πανω κάτω.
Ριχνουμε απο πανω κανέλα και ζάχαρη….
Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει να το φτιάξει! Καλή σας απόλαυση..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”