Συνταγές
Μια πιτούλα με αρωματικά χόρτα από της Κεφαλλονιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
1 κιλό σέσκουλα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμυδακια
3 πράσα
2 κλωναρακια φρέσκια ρίγανη
2 κλωναρακια φρέσκια μέντα
1 ματσάκι μαϊντανό
3 αυγα
1 κούπα ελαιόλαδο
2 χωριάτικα φυλλα
1 κούπα φέτα
1/2 κούπα μυζήθρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα μαραίνουμε όλα τα χορταρικά πλυμένα και ψιλοκομμένα
Τα στραγγίζουμε στο τρυπητο να μην έχουν υγρά
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε το μισό λάδι, τα αυγα, τη φέτα χοντροκομμένη την μυζήθρα, αλατοπίπερο και ανακατεύω
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλο και αδειάζω μέσα το μειγμα
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε με το πινέλο λίγο λάδι και χαρασω την πιτα, με μυτερό μαχαίρι
Πασπαλιζουμε με μπολικο σουσαμι, και ψηνουμε στους 200 βαθμούς αεροθερμο, μεχρι να ροδισει το φυλλο
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για λαχταριστή χορτόπιτα με διάφορα αρωματικά χόρτα που είναι στην εποχή.
Η Συνταγή είναι από κ. Αίμη Σωτηροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 κιλο σπανάκι
4 πρασα
1 κρεμμυδι ξερό
Καλαμποκαλευρο
Φυλλο:
600γρ αλεύρι γ.ο.χ
Μισό ποτηράκι κρασιου λάδι
2 κουταλιές ξυδι
Αλάτι
Νερό χλιαρό όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα πράσα κ το κρεμμύδι,τα βάζουμε σε λεκάνη ολα μαζί, προσθέτουμε λάδι, αλάτι κ καλαμποκαλευρο (με το μάτι) κ ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φυλλο. Χωρίζουμε στα δυο κ ανοίγουμε με τον πλαστη. Βάζουμε ένα φυλλο πάνω, ένα κάτω κ στη μέση τη γέμιση.
Χαραζουμε την πίτα κ αλείφουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για μια ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Αίμη Σωτηροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.