Ζυμαρικα
Μια εύκολη συνταγή για μαμαδίστικο παστίτσιο με μπεσαμέλ και τόνο
Θα εκπλαγείτε για το πόσο νόστιμο και γρήγορα γίνεται το παστίτσιο αυτό σε 5′ . Δε χρειάζεται να πλένουμε εξτρα σκεύη..
Πραγματικά από το τίποτα γίνεται ένα απίστευτο φαγητό!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-250 γρ. ζυμαρικά, βρασμένα
-2 κονσέρβες τόνο Geisha σε ηλιέλαιο
-200 έως 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
-500 ml. γάλα, κρύο
-1 φάκελος έτοιμη μπεσαμέλ
-1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-μιξ τυριών
-αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βράζοντας τα ζυμαρικά.
Τα αδειάζουμε και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20Χ30 εκατοστών. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε τις κονσέρβες και στραγγίζουμε καλά τους τόνους. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα με τον τόνο πάνω από τα ζυμαρικά.
Με το σύρμα, ανακατεύουμε το κρύο γάλα με την έτοιμη μπεσαμέλ μέχρι το μίγμα να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ επάνω από τον τόνο.
Πασπαλίζουμε με μιξ τυριών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
To “παστίτσιο “ είναι έτοιμo!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis