Συνταγές
Μια εντυπωσιακή σπιτική τούρτα για τα γενέθλιά σας ή τα γενέθλια των παιδιών σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Soula Manik – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι της τούρτας υλικά:270γρ ζάχαρη ,9 αυγά, 9 κουταλιές χλιαρό νερό 230 γρ αλεύρι,45 γρ κορν φλάουρ κοσκινισμένα, 2 κουταλάκια μπέικιν τρία βανιλακια μια τσιμπια αλάτι
Τα άσπραδια μαρέγκα με λίγη από τη ζάχαρη της συνταγης τα βάζουμε το τέλος σιγά σιγά ανακατεύοντας με μαριζ από πάνω προς τα κατω τους κρόκους τους χτυπάμε με τη ζάχαρη κ το νερό πολύ καλά να γίνει μια αφράτη κρέμα κ μετά προσθέτουμε τα στερεά υλικά
Για την κρέμα κάνουμε πρώτα την πατισερι 500 γρ γάλα 80 γρ ζάχαρη 40 γρ κορν φλάουρ 1αυγο δύο κρόκους μια τσιμπια αλάτι κ όταν αφαιρέσουμε από τη φωτιά 70 γρ βούτυρο αγελάδος από το ψυγείο
Το αδειάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μη πιάσει πέτσα κ τη βάζουμε ψυγείο να κρυώσει καλά
Χτυπάμε δύο βαζακια φυτική σαντιγύ ένα ζαχαρουχο μια μικρή συσκευασία τυρί κρέμα κρατάμε ένα μέρος από αυτή τη σαντιγη για να καλύψουμε την τούρτα κ την υπόλοιπη την ενσωματώνουμε με την πατισερι αφού έχει κρυώσει καλά κ την αφρατεψουμε λίγο με τον αυγοδαρτη
Εγώ σιροπιασα λίγο το παντεσπάνι από σιρόπι που είχα από γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
Το αραίωνουμε λίγο το ζεστάινουμε κ ριχνουμε μέσα ένα σφηνάκι κονιάκ
Για το στόλισμα βαζουμε τριμενα oreo κ λίγα κερασακια
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Soula Manik – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για εύκολη τούρτα με κρέμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zoi Athanasiadou -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
3 κ.σ.αλευρι γοχ
2 κ.σ.κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη(εγώ έβαλα 1/4της κούπας στέβια)
2 κούπες γάλα
1 βανίλια
2 κ.σ.βουτυρο
1 κούπα σαντιγύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αντικολλητική κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι,το κορν-φλάουρ,την ζάχαρη και το γάλα
Σιγοβραζουμε το μίγμα ανακατεύοντας συνεχως,μολις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά,ρίχνουμε το βούτυρο,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
Μέχρι να κρυώσει η κρέμα χτυπάμε μια φυτική σαντιγύ και όταν κρυώσει η κρέμα ρίχνουμε μια κούπα σαντιγύ μέσα,ανακατευουμε καλά να ενσωματωθούν
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση,στρώνουμε την κρέμα,βάζουμε το άλλο μισό παντεσπάνι επάνω και στρώνουμε την σαντιγύ
Στολίζουμε την τούρτα με ότι μου αρέσει
Γίνεται πολύ αφράτη,σχεδόν αγλυκη για όσους την θέλουν ετσι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zoi Athanasiadou -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”