Συνταγές
Μια δοκιμή αξίζει! Σαλάτα με καρπούζι δυόσμο φέτα & αρωματικά πιπέρια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Matula Giasirani – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 φέτα καρπούζι κίτρινο
1 μερίδα φέτα
5-6 φυλλαράκια δυόσμου
2-3 κόκκους πιπέρι ροζ
2-3 κόκκους πιπέρι πράσινο Μαδαγασκάρης
Για την σως:
1 κουτ. γλ. χυμό λάϊμ
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της σως, και την βάζουμε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε, φιλετάρουμε, κόβουμε το καρπούζι, και το βάζουμε σε πιάτο.
Προσθέτουμε το τυρί φέτα, κομμένο σε κύβους, τα πιπέρια, τα φύλλα δυόσμου, ραντίζουμε με την σως, και απολαμβάνουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Matula Giasirani – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή για υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό καρπούζι
Η συνταγή είναι από “Angelina Ivanova – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρπούζι το σκληρό μέρος.Το κόβω ρόμβουσ ή ότι θέλετε σχήμα και το βάζω σε ασβεστονερο.
2 λίτρα νερό 1γεματη κουταλιά ασβέστη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αφήνουμε όλο το βράδυ. Το πρωί το πλένουμε καλά, το βράζουμε σε τρία νερά για 5 λεπτά. Φτιάχνουμε το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη,2 ποτηρια νερό, ρίχνουμε και το καρπούζι τα βράζουμε 20 λεπτά.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε Μόλις δέσει ρίχνουμε αμπαρόριζα,1 κουταλια γλυκόζη και λίγο λεμόνι.
Η συνταγή είναι από “Angelina Ivanova – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”