Συνταγές
Μηλόψωμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για την συνταγή αυτή να χρησιμοποιηθεί φόρμα ψησίματος περίπου 30 εκατοστών.
ΥΛΙΚΑ
Το παρακάτω μίγμα με τα μήλα είναι καλό να παρασκευασθεί την προηγούμενη ημέρα:
750 γραμμάρια μήλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 πακετάκι βανίλια
100 γραμμάρια σταφίδες
Για την ζύμη του μηλόψωμου θα χρειαστούμε:
350 γραμμάρια αλεύρι
1 πακετάκι baking powder
μία δόση αλάτι
1 κουταλάκι κακάο
1 κουταλάκι κανέλα
1 δόση γαρύφαλλα μπαχαρικό
150 γραμμάρια ολόκληρα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Είναι καλό το μίγμα με τα μήλα να παρασκευασθεί την προηγούμενη ημέρα, ή έστω να το έχουμε αφήσει μερικές ώρες για να ‘τραβήξει’ τα συστατικά. Αφού πλύνουμε τα μήλα και ξύσουμε τα μήλα χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, τα ανακατεύουμε σε ένα μπώλ με τον χυμό του λεμονιού, την ζάχαρη, την βανίλια και τις σταφίδες και το αφήνουμε για λίγο να ‘τραβήξουν’.Μόλις περάσει μισή ώρα ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε την επόμενη ημέρα σε ένα μπώλ, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, το κακάο, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το μίγμα που προηγούμενα φτιάξαμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Θα προσθέσουμε στο μίγμα αυτό λίγο αλεύρι ή γάλα, ανάλογα με το πόσο θα έχουν ‘τραβήξει’ τα μήλα.Το όλο μίγμα θα πρέπει να είναι έτσι ώστε να μην πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
Ρίχνουμε το παραπάνω μίγμα σε μία φόρμα ψησίματος περίπου 30 εκατοστών αφού πρώτα την έχουμε αλοίψει εσωτερικά με βούτυρο ή λάδι. Επειδή το μηλόψωμο δεν ανοίγει πολύ, μπορούμε να γεμίσουμε πλήρως την φόρμα μας.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 170 βαθμούς με αέρα ή στους 190 με θέρμανση πάνω-κάτω.Οταν θα είναι έτοιμο, το αφήνουμε σε μία σχάρα γλυκών έως ότου κρυώσει και είναι έτοιμο προς σερβίρισμα.