Συνταγές
Δεν παίζεται! Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη και καραμελωμένα μήλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η σημερινή μας μηλόπιτα είναι το κάτι άλλο. Θα την βρείτε και ως τριφτή μηλόπιτα και τα μήλα τα καραμελώσαμε με ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Εμείς την τιμήσαμε δεόντως!
Υλικά
Για τη Ζύμη
2 αυγά
150 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
120 γρ βούτυρο
500 γρ αλευρι γ.ο.χ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για τη Γέμιση
3 κόκκινα μήλα
50 γρ ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι κανέλα
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη της μηλόπιτας μας. Αναμειγνύουμε τα αυγά με την ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε καλά να γίνουν ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προχωρούμε με τη γέμιση της μηλόπιτας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μήλα, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα καραμελώνουμε.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την κανέλα.
Κατόπιν, σε μία φόρμα 26 εκατοστών απλώνουμε με τα χέρια μας την μισή ζύμη.
Τοποθετούμε τα μήλα και από πάνω τρίβουμε με τον χοντρό τρίφτη την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Τέλος, σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Έτοιμη η μηλόπιτα μας. Εξαιρετική και γρήγορη συνταγή με ωραία γεύση.
Δες στην συνταγή σε βίντεο, βήμα – βήμα:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!