Συνταγές
Είναι γρήγορη και πεντανόστιμη – νηστίσιμη μπισκοτένια μηλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
( Κούπα= 200ml)
5 μήλα
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα
1 βανίλια
Αν θέλετε ξηρούς καρπούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τα μήλα και τρίβω στον τρίφτη. Τα στραγγίζω από το ζουμί τους με τις παλάμες και τα βάζω σε μια λεκάνη προσθέτοντας κ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω
550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπεικιν (το αναμειγνύω με το μπεικιν)
1 κούπα σπορελαιο
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι καί το ξύσμα
1 κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Σε φόρμα 26 εκ. Βάζουμε λαδόκολλα τοποθετουμε το μισό μείγμα δημιουργώντας τοιχώματα.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα και τέλος κόβουμε σε κομματάκια το υπόλοιπο ζυμάρι από πάνω. Ψήνουμε 170 για περίπου 50′
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μηλόπιτα αναποδη
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
Υλικα
1 ποτηρι ζαχαρη
3/4 ποτηρι ηλιαιλεο
1 ποτηρι γαλα
1κγ μπεικιν
1 βανιλια
4 αυγα
3-4 μηλα οτι θελετε
2μιση ποτηρια αλευρι φαρινα
Εκτελεση
Καθαριζω και κοβω τα μηλα σε στρογγυλες φετες η σαν φεγγαρι οπως την φωτο
Στον πατο του ταψιου βαζω αντικολλητικο χαρτι και βοτυρο στον πατο του ταψιου απο πανω τα μηλα και πασπαλιζω με κανελα και ζαχαρη
Χτυπω καλα αυγα με ζαχαρη μετα βαζω λαδι και γαλα και κτυπω
Κοσκινιζω αλευρι με βανιλια και μπεικιν και τα βαζω και τα ανακατευω με σπατουλα τελος αν θελω κοβω μεσα 2-3 μηλα
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο για 40 λεπτα στους 180 αναπαδογυριζω σε πιατελα τα μηλα να ειναι απο πανω
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.