Συνταγές
ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΙΑΧΝΊ – Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό φαγάκι γεμάτη γεύση και χρώματα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε 8 μελιτζάνες αργίτικες και 4 πρασινες και 4 κοκκινες πιπεριές κομμένες μεγάλες λωρίδες
Κοβουμε σε λωρίδες τις μελιτζάνες και τις βαζουμε σε μπωλ με νερό και αλατι για 30 λεπτα
Σε κατσαρόλα βάζουμε λιγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη για 3-4 λεπτά
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να μαλακώσουν
Προσθέτουμε τις στυμμενες μελιτζάνες, μπόλικο μαιντανό, βασιλικό, λιγο κυμινο, 4 φρεσκιες πολτοποιημενες ντομάτες, αλατι και πιπερι
Σειουμε την κατσαρολα, ωστε να πανε οι ντομάτες παντου
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και χαμηλωνουμε την φωτια και το βράζουμε για 30 λεπτά ή μεχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μεινουν με το λαδι του
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ακρως λαχταριστό πιάτο – πατάτες με τυριά κιμά και λουκάνικα που η γεύση του τα σπάει..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
500 γρ κιμα μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτε
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι 1 δαφνοφυλλο
3-4 λουκάνικα βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
250 γρ regato τριμμένο
2-3 ντομάτες σε ροδέλες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τριγαρίζουμε πολυ καλά τον κιμά προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστεί καλά Ρίχνουμε και τον Πελτέ να τσιγαριστεί
Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες και μόλις πιουν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι πιπέρι πάπρικα το δαφνοφυλλα και λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με το λάδι του
Σε ένα πυρεξακι στρώνουμε μια στρώση πατάτες το μισό τυρί τον κιμά τα λουκάνικα μετά στρώνουμε ξανά πατάτες τις ροδέλες ντομάτας και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 200 μισή ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.