Συνταγές
Μελιτζάνες φλασκες στο φούρνο γεμιστές με κιμά και με μια ελαφριά σάλτσα μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά..
4 φλασκες μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους τίς κόβουμε στην μέση, τις βράζω για 10′, πετάμε το νερό, τίς στιβουμε , τίς στρώνουμε στο ταψί, αλατακι και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τίς βάζουμε στο φούρνο και ψήνω για 15′. Ύστερα τίς πατάω με ένα κουτάλι να δημιουργήσω μια λακουβιτσα ώστε να βάλω μέσα την γέμιση τού κιμά.
Για την γέμιση τού κιμά..Σωταρουμε 2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα για να καταλαβαίνουμε και το κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και 250 γρμ κιμά μοσχαρίσιο.
Σβήνουμε με 1 σφηνακι κρασί κόκκινο Ικαριώτικο.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας , 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης σέ φετουλες, μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 φρέσκια ντομάτα σέ κυβακια κομμένη, αλατοπιπερο ρίγανη, λίγο κανελιτσα, 2 φύλλα δάφνης, καθόλου νερό, χαμηλώνω την φωτιά και βράζουμε για 20-25′. Δεν θέλουμε καθόλου υγρά μέσα στο ταψί. Γεμίζουμε με το κιμά.
Στρώνουμε από πάνω μπωλικη την αραιή ελαφρυα μπεσαμέλ, και ψήνουμε για 30-40′ το ανώτερο.
Για την αραιή σάλτσα ελαφρυα μπεσαμέλ.. Βάζουμε 1 κουτάκι γάλα εβαπορε λάιτ το μικρό κουτάκι, γεμίζουμε το ίδιο κουτάκι με νερό, τά βάζω στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, αλατοπιπερο, μοσχοκάρυδο, 2 σφηνάκια ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Προσθέτωουμε μισή κούπα τριμμένο ρεγγατο και μισή κούπα τριμμένη μοτσαρέλα τυριά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω από τίς γεμισμένες μελιτζάνες.
Σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε και την σάλτσα μπεσαμέλ. Φαγητό του ονοιρου έγινε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”