Συνταγές
Σκέτο γλύκισμα το φαγητό – Ο,τι καλύτερο, οι αγαπημένες μελιτζάνες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε μελιτζάνες στη μέση και τις έβαλα σε μία λεκάνη με αλατόνερο για μισή ωρίτσα σε περίπτωση που ήταν πίκρες να ξεπικρίσουν ,στην συνέχεια βγαζουμε την περισσότερη ψίχα από μεσα
Και τηγάνιζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες σε αυτή τη φάση μπορούμε να ψήσουμε και στο φούρνο αλείφοντας με το πινέλο λίγο λαδάκι ή και καθόλου..
Σε μία κατσαρόλα βαζουμε κιμά σκέτο μέχρι να φύγουν τα υγρά του ,σβηνουμε με ξύδι, το ξύδι να ξέρετε πάντα σε όλα τα κρέατα μοσχαρίσια κ.α αφρατέυει και γλυκαίνει τα φαγητά πέρα από το να κόβει ανεπιθύμητες μυρωδιές…
Ριχνουμε 2 δαφνόφυλλα και δύο μπαχάρια 2 μεγάλα κρεμμύδια αλάτι πιπέρι λίγο σκόρδο λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρισα… βαζουμε 3 κουταλιές σπιτική σάλτσα 1 πελτέ του εμπορίου και λίγο μαϊντανό και φτιαχνουμε ένα υπέροχο κύμα χωρίς πολλά υγρά μέσα, γέμιζουμε τις μελιτζάνες με αυτό και από πάνω ριχνουμε τυράκι..
Και κοβουμε από πάνω από το τυράκι πολύ λεπτές φετούλες πιπεριά και ντοματούλα …διέλυουμε 2 κουταλιές της σούπας πελτέ σε ένα ποτήρι νερό ριχνουμε μέσα στο ταψί και ψηνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει το φαγητό.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ψιλοκομμένες μελιτζάνες ανακατεμένες με ντομάτα και κρεμμυδάκι στα πήλινα!.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε σε κομματάκια 2 ξερά κρεμμύδια,1 πιπεριά κόκκινη ΦΛΏΡΙΝΗΣ βάζουμε στο τηγάνι 4 κσ.ελαιολαδο και τα ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε στο σιγανό για 10 λεπτά
Τρίβουμε 3 ντομάτες ώριμες και τις ρίχνουμε μέσα αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν
Ψιλοκόβουμε σε κομμάτια 5 μελιτζάνες και τις βάζουμε μέσα σε μπολ με νερό με μισό κ.γ.αλατι
Στην συνέχεια τις στοιβουμε με τα χέρια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε μαύρο πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε στο χαμηλό 15 λεπτά να πιουν τα ζουμια
Στην συνέχεια βάζουμε μίγμα στα πήλινα ρίχνουμε στο καθένα μπόλικο τριμμένο κασέρι και τα ψήνουμε στους 180 β προθ μέχρι να κοκκινησει το κασέρι!
Η ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΒΓΑΖΕΙ 5 πήλινα!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.