Συνταγές
Μελιτζάνες ιμάμ για σήμερα… Πολυ ωραίο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
3 μεγάλες μελιτζάνες (τις κόβουμε στη μέση και σε πιο μικρά κομμάτια όπως έκανα εγώ τις χαράζουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρώς)
3-4 κρεμμύδια ξερά
Σάλτσα ντομάτας σπιτική περίπου 150γρ.
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φέτα
150γρ. Γραβιέρα
Αλάτι και πιπέρι μαυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαριζουμε πρώτα τα κρεμμύδια με το σκόρδο μόλις μελωσουν ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και το πελτέ καθώς και αλάτι πιπέρι…τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα βάζουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε ελαφρως τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε στο ταψί μας. Βάζουμε 2 περίπου κουταλιές της σούπας από τα κρεμμύδια και από πάνω τρίβουμε φέτα και γραβιέρα
ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυρια και ίσως και λίγο παραπάνω για να μαλακώσουν κι άλλο οι μελιτζάνες…Λάδι δεν βάζω στο ταψί γιατί βγάζουν οι μελιτζάνες
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ένα ξεχωριστό πιάτο για μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα από ντοματίνια.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
ΑΛΆΤΙ ..ΠΙΠΈΡΙ
ΠΆΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
ΣΚΌΡΔΟ ΣΚΟΝΗ
ΑΛΕΎΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΑΛΆΤΙ ..ΠΙΠΈΡΙ
ΞΗΡΌΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
ΣΚΌΡΔΟ ΣΚΌΝΗ
ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΣΡ ΦΈΤΕΣ ΌΧΙ ΠΟΛΎ ΛΕΠΤΕΣ..
ΤΙΣ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΜΕ ΛΊΓΟ ΑΛΆΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΡΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΕΝΑ ΓΚΡΙΖΟ ΧΡΏΜΑ
ΤΙΣ ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΛΊΓΟ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ..
ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΆΨΕΙ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180..ΒΑΘΜΟΎΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ..ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΤΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ..ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ..ΠΆΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΌΡΔΟ ΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΚΑΛΑ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΊΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΩΡΑΊΟ ΧΡΏΜΑ..
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΡΤΊ ΚΟΥΖΊΝΑΣ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΥΧΏΝ ΛΑΔΙΑ
ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΣΕ ΠΙΑΤΈΛΑ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΟΜΟΙΌΜΟΡΦΑ.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.