Συνταγές
Μαχαλεπί.. το καλοκαιρινό και δροσερό γλυκό – ελαφρύ με ωραίο άρωμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
Για 8 ποτ.νερό ή (7 ποτ.νερό και 1 ποτ. γάλα)
8 κσ.καλά γεμάτες νησιαστέ
4 κσ.ζάχαρη(όσο θέλετε)
1-2 κσ.ροδόσταγμα ή (ανθόνερο αν το σερβίρουμε με σιρόπι)
τριαντάφυλλο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βάζουμε το νερό, ζάχαρη, νησιαστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει, κάνει φουσκαλίδες.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε ακόμη 2-3 λεπτά.
Βρέξουμε τα μπόλ με νερό για να βγαίνουν εύκολα και τα γεμίζουμε. Βάζουμε μεμβράνη για να μην κάνει πετσούλα και όταν κρυώσουν στο ψυγείο να παγώσουν.
Τα ξεφωρμάρουμε σε ένα μπόλ μεγάλο, βάζουμε παγωμένο νερό και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε σε ένα μικρό μπόλ μαχαλεπί, νερό παγωμένο, τριαντάφυλλο, παγάκια και ζάχαρη αν θέλουμε.
Ή
Αν δεν μας αρέσει το ροδόσταγμα βάζουμε ανθόνερο.
Σερβίρουμε με νερό παγωμένο, ανθόνερο και ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική.
Ή
Κάνουμε σιρόπι ανάλογα με την προτίμηση
Για 1 ποτ.ζαχαρη. 1 ποτ.νερό, φλούδα λεμονιού,ανθόνερο. Να βράσει 3-4 λεπτά.Να κρυώσει και στο ψυγείο να παγώσει.
Έτσι ικανοποιούμε όλα τα γούστα.
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.