Συνταγές
Το Καλοκαιρινό δροσερό γλυκό που όλοι το γνωρίζουμε – Μαχαλεπί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
Για 8 ποτ.νερό
8 κσ.καλά γεμάτες νησιαστέ
4 κσ.ζάχαρη(όσο θέλετε ή δεν βάζουμε)
1-2 κσ.ροδόσταγμα ή ανθόνερο
τριαντάφυλλο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το νερό, ζάχαρη, νησιαστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει, κάνει φουσκαλίδες.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε ακόμη 2-3 λεπτά να ξεκόλλα από την κατσαρόλα.
Βρέξουμε τα μπόλ με νερό για να βγαίνουν εύκολα και τα γεμίζουμε. Βάζουμε μεμβράνη για να μην κάνει πετσούλα και όταν κρυώσουν στο ψυγείο να παγώσουν.
Τα ξεφωρμάρουμε σε ένα μπόλ μεγάλο, βάζουμε παγωμένο νερό και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε σε ένα μικρό μπόλ μαχαλεπί, νερό παγωμένο, τριαντάφυλλο, παγάκια και ζάχαρη αν θέλουμε.
Ή
(Αν δεν μας αρέσει το ροδόσταγμα βάζουμε ανθόνερο. )
Σερβίρουμε με νερό παγωμένο, ανθόνερο και ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική και παγάκια.
Ή
Κάνουμε σιρόπι ανάλογα με την προτίμηση
Για 1 ποτ.ζαχαρη. 1 ποτ.νερό, φλούδα λεμονιού,ανθόνερο. Να βράσει 3-4 λεπτά.Να κρυώσει και στο ψυγείο να παγώσει.
Έτσι ικανοποιούμε όλα τα γούστα.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.