Συνταγές
Είναι τόσο μα τόσο αρωματικό – μαρμελάδα ροδάκινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό ροδάκινα με το κουκούτσι
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια άρωμα
1 κ.γ. λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από το βράδυ,τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα.
Από πάνω βάζουμε τη ζάχαρη και τα φέρνουμε δύο βόλτες με τη ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα ξεκινάω το βράσιμο, το ξαφρισμα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά περίπου 25′ μέχρι να δέσει.
Πριν τελειώσει το βράσιμο 2′ Ρίχνω τη βανίλια και το λεμόνι.
Έχουμε αποστειρώσει τα βάζα στο φούρνο στον αέρα (χωρίς το καπάκι ) στους 100 βαθμούς για 10′.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μαρμελάδα σύκο – Θα σου φέρει αναμνήσεις από τα παλιά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαργαριτα Χρυσίππη Κυρτσουδη-Pastry Designs Group”
ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ Σύκα – 1 κιλο ζαχαρη( δεν ηταν πολυ γλυκά ) αλιος βάζουμε τη μισή ποσότητα απο αυτή των φρούτων.- 1 λεμόνι – 4 φυλλα αρμπαρορυζας.
Τα κοβουμε στη μεση βγαζουμε το σκληρό κοτσάνι βαζουμε τη ζαχαρη και την αρμπαρορυζα και τα αφηνουμε ενα βραδι.
Την αλλη μερα βραζουμε οσπου να δεσει ξαφρηζοντας ανα διαστηματα οταν χρειαζετε.
Βαζουμε σε αποστηρομενα βαζα κι έτοιμο .
Γλυκο σταφυλι
1.400 γρ σταφυλια – 1 κιλο ζαχαρι -αρπαρορυζα 4 φυλλα -1 λεμονι.
Αφηνουμε απο βραδι με τη ζαχαρη και την αλλη μερα βραζω οσπου να δεσει .
Ξαφρηζοντας οποτε χρειάζεστε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαργαριτα Χρυσίππη Κυρτσουδη-Pastry Designs Group”