Συνταγές
Μαμαδίστικα Ρολάκια Μελιτζάνας γεμιστά με κοκκινιστό μοσχάρι. Θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!
Δες πως θα φτιάξεις αυτό το καταπληκτικό πιάτο με μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι κοκκινιστό! Ένα είναι το σίγουρο…θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Υλικά
5 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι
300 ml κόκκινο κρασί
400 ml σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
1-2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
5 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι-πιπέρι
Κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε αρκετό νερό με αλάτι για 15 λεπτά.
Κατόπιν, σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Όταν πάρει χρώμα σοτάρουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε μπουκιές.
Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την σάλτσα, την ρίγανη, την δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε νερό μέχρι που να καλύψει το κρέας.
Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
Συνεχίζουμε προετοιμάζοντας τις μελιτζάνες. Σε καυτό ελαιόλαδο ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές τις μελιτζάνες.
Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κατόπιν, τυλίγουμε το κρέας με τις μελιτζάνες και βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί.
Απλώνουμε λίγη από την σάλτσα του κοκκινιστού και πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
Έτοιμο το πιάτο μας! Θα είναι τα πιο νόστιμα ρολάκια μελιτζάνας που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Δες την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!