Σουπες
Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο – μια θρεπτική σούπα που είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτές τις κρύες μέρες, κάτι τέτοια φαγητά έχουν την τιμητική τους! Με κρύο καιρό κ με βήχα, η καλύτερη συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο !
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για τα γιουβερλάκια
-600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-1 μέτριο κρεμμύδι θρυμματισμένο στο multi
-120 γρ. ρύζι γλασέ
-1,5 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. ψιλοκομμένο άνηθο
-1 κτσ. ψιλοκομμένο μαιντανό
-πιπέρι
-αλεύρι γ.ο.χ
-2 κτσ. ελαιόλαδο
για το βράσιμο
-1700 γρ. νερό
-3 κτσ. ελαιόλαδο
-1,5 κτγ. αλάτι
-1 καρότο σε φέτες
για τον ζωμό
-1 λεμόνι
-2 μέτρια αυγά
-1 κτγ. κορν φλάουρ
για το σερβίρισμα
-ελαιόλαδο+πιπέρι+ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε στο μπωλ, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον άνιθο, τον μαιντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Φτιάχνουμε με το μίγμα αυτό μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, φτιάχνοντας τα γιουβερλάκια.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το νερό, το καρότο, το αλάτι και μόλις βράσει το νερό, βάζουμε τα γιουβερλάκια.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα αυγά, με το κορν φλάουρ και μετά από λίγο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Αφού βγάλουμε το φαγητό από την κουζίνα, ρίχνουμε μία κουτάλα από το ζουμί του φαγητού στο μπωλ με τα αυγά, ανακατεύουμε και αδειάζουμε αυτό τον ζωμό στα γιουβερλάκια.
Σερβίρουμε αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “γιουβαρλάκια αυγολέμονο” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL