Πιτες
Μία πορτοκαλόπιτα διαφορετική από όσες έχετε δοκιμάσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα που υπάρχει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για το σιρόπι
350 γρ. νερό
300 γρ. ζάχαρη
12 φλούδες από 2 πορτοκάλια
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 στικ κανέλας
για το μίγμα
4 μεσαία αυγά
150 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
220 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
20 γρ. μπέικεν πάουντερ
400 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
2 βανιλίνες
για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
70 γρ. βούτυρο
2 βανιλίνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι 18 εκατοστών, βάζουμε τις φλούδες από το πορτοκάλι, το νερό, τη ζάχαρι, τον χυμό από τα δύο πορτοκάλια, το στικ της κανέλας, και βράζουμε για 1 λεπτό. Μόλις βράσει το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας.
Βάζουμε τα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί και τα μαζεύουμε σε μορφή φυσαρμόνικας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα για να ξεραθούν καλά.
Μετά από το ψήσιμο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μπωλ.
Προχωράμε στην παρασκευή του μίγματος. Σε ένα μπωλ σπάζουμε τα αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρι, τις βανιλίνες, και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψει πολύ καλά το μίγμα. Προσθέτουμε πολύ αργά το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συμπληρώνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το γιαούρτι, το μπέηκιν πάουντερ, και χτυπάμε με το μίξερ.
Αδειάζουμε σταδιακά τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας στο μπωλ με το μίγμα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Λαδώνουμε ένα γυάλινο πυρέξ 34Χ24 εκατοστά, το αλευρώνουμε και αδειάζουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσειςσε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και αφού στραγγίσουμε καλά το σιρόπι που πρέπει να είναι κρύο, σιροπιάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να ποτίσει καλά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε μία κατσαρόλα την οποία έχουμε βάλει σε αναμμένη κουζίνα, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρι, τις βανιλίνες, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις αρχίσει να βράζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, ανακατεύουμε ακόμα λίγο και προσθέτουμε κομμάτι-κομμάτι το βούτυρο, ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε την κρέμα στο πυρέξ και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με “πορτοκαλόπιτα”.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ. Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL