Συνταγές
Μία διαφορετική πάστα Φλώρα με ζύμη τσουρεκιού και γέμιση μερέντας ή μαρμελάδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά για την γέμιση :
4 φλιτζάνια αλεύρι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο, 2 αυγά, 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο, μιαμιση κουταλιά ξηρή μαγιά, βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ζεστό γάλα βάζουμε την μαγιά, μια κουταλιά ζάχαρη, δυο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για δεκαπέντε λεπτά.
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την φουσκωμένη μαγιά και το αλεύρι με την βανίλια.
Ζυμώνουμε, ζύμη πρέπει να κολλαει λίγο.
Καθώς ζυμώνουμε προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο.
Η ζύμη κολλάει λίγο. Αφήνουμε να φουσκώσει.
Βαζουμε την φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμενη επιφάνειά και την χωρίζουμε σε τρία τέταρτα και ένα τέταρτο
Ανοίγουμε την μεγάλη ζύμη σε φύλλο και την βάζουμε σε μεγάλο ταψί με λαδόκολλα (μπορούμε να κάνουμε δυο μέτρια ταψακια)
Απλώνουμε μπόλικη μαρμελάδα ή μερεντα
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε λωρίδες και στολιζουμε την πάστα Φλωρα. Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε την πάστα φλωρα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.