Συνταγές
Λουκανοπιτάκια με τυρί κρέμα.. Καλή επιτυχία
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για τη ζύμη:
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ . αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 αυγό
1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
550-600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Για τη γέμιση:
6-7 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 πακετάκι τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
Λίγη τριμμένη γραβιέρα, η γκούντα, η ενταμ
2 κρόκοι μικρών αυγών για επαλληψη
Λίγο παπαρουνοσπορο και λίγα κομμένα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το χλιαρό νερό και 2 κ.σ αλεύρι. Αφήνουνε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κάτοπιν προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υλικά της ζύμης και κάνουνε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουνε σκεπασμένη για 1 ώρα να διπλασιαστεί. Κάνουνε 13-14 μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου αυγού.
Τα σκεπάζουμε και παίρνουνε ένα ένα τα μπαλάκια, ανοίγουμε ένα οβάλ φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη.
Χαράζουμε ένα μέρος και στο άλλο μέρος αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Τοποθετούμε τα λουκάνικα στη μέση κομμένα, προσθέτουμε λίγο από τη γραβιέρα και τυλίγουμε.
Κάνουμε όλα τα μπαλάκια κατά τον ίδιο τρόπο και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Πασπαλιζουμε με παπαρουνοσπορο και λίγα αμύγδαλα κομμένα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και στους 180’C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.