Συνταγές
Υπέροχο πρωινό! Λουκανικορολάκια ζεστά ζεστά για τον πρωινό καφέ, για το σχολείο, για το γραφείο.
Η συνταγή είναι από Δήμητρα Γουλάπτση – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι, 15 γρ. μαγιά ξερή, 1 κτγ. αλάτι, δύο κτγ. ζάχαρη, 70 γρ. λιωμένο βούτυρο, 1 αβγό, 250 γρ. γάλα χλιαρό.
Εκτέλεση
Όλα μαζί στο μίξερ και χτύπημα με τον γάντζο ώσπου να έχουμε μαλακή ωραία ζύμη να μην κολλάει.
Ξεκούραση για 1 ώρα κι έπειτα χώρισμα σε μπαλάκια( εμένα μου βγήκαν 13 γιατί τα ήθελα χορταστικά).
Έπειτα ανοίγουμε κάθε μπαλάκι και μέσα τοποθετούμε λίγη κέτσαπ λίγη μουστάρδα κι ένα μικρό λουκανικάκι Φρανκφούρτης τυλιγμένο σε μοτσαρέλα.
Κάνουμε χαρακιές στην άκρη του φύλλου και ρολάρουμε. Αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 30-35 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Δήμητρα Γουλάπτση – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Λουκανικοπιτάκια -τυροπιτάκια με πανεύκολη ζύμη από τις Λιχουδιές της Σόφης!!!
Συνταγή από τις Λιχουδιές της Σόφης
ΥΛΙΚΑ
-1 κούπα γάλα χλιαρό
-1/2 κούπα σπορέλαιο
-1 αυγό
-1 φακελάκι μαγιά ξερή
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. κοφτή ζάχαρη
-400 γρ.περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλλειμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Λουκάνικα και κέτσαπ για τα Λουκανικοπιτάκια
Τυρί φέτα και πάπρικα γλυκιά σε νιφάδες για τα Τυροπιτάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω σε ένα μπολ το γάλα, λάδι, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά, αυγό και τα ανακατεύω. Προσθέτω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη αφράτη και μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνω στην άκρη μέσα σε μια σακουλίτσα(γιατί ξεραίνεται αμέσως) και ετοιμάζω τα υλικά για τη γέμιση.
Ανοίγω φύλλο πάχους λίγο λιγότερο από 1 εκ.(δε χρειαζεται αλεύρι η ζύμη, δεν κολλάει) και γεμίζω με ότι θέλω. Τα βάζω σε ταψιά με λαδόκολα,τα αλλείφω με το χτυπημένο αυγό και ψηνω 2 ταψιά μαζί στους 180 βαθμούς περίπου 25 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν!!!
Συνταγή από τις Λιχουδιές της Σόφης