Συνταγές
Λιώνει στο στόμα! Παστίτσιο με την πιο βελούδινη υφή και την πιο τέλεια γεύση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Ευάγγελων Γεύσεις.- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Για τον κιμά
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού πελτε
750 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά λαπα
1 Τριμμένο καρότο
1 κλωναρι Τριμμένο σελερι
3 Τομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
Αλάτι πιπέρι ζάχαρη
Στην μύτη του κουταλιού κανέλλα
2 φύλλα Δάφνη
Για την κρέμα μπεσαμελ
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Αλάτι πιπέρι
100 γραμμάρια γραβιέρα
3 αυγά
Για τα μακαρόνια
300 γραμμάρια μακαρόνια παστίτσιο
4 αυγά
150 γραμμάρια τυρί φέτα
Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σωταρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Όταν καραμελωσει καλά ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον κιμά και το αφήνουμε να σωταριστει καλά μέχρι να γίνει σπιροτος. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτε, τις Τομάτες, το σελερι και το καρότο. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και λίγο νερό για να βράσει. Όταν έχει βράσει φροντίζουμε να μην έχει πολλά υγρά.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και εν συνεχεία το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μην μας πιάσει το αλεύρι. Περίπου 3-5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα το οποίο απλά το έχουμε κάνει χλιαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά σιγά σιγά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την γραβιέρα.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα μακαρόνια που τα έχουμε βουτυρωσει, προσθέτουμε τα 4 αυγά, την τριμμένη φέτα, το μοσχοκάρυδο, τον κιμά, μια κουτάλα από την μπεσαμελ ελέγχουμε αν θέλουμε το αλάτι και το πιπέρι και στρώνουμε σε ένα ταψί. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μπεσαμελ και πασπαλιζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ή μπεσαμελ. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε. Καλή απόλαυση!!
Μυστικά του Σεφ
Οι θερμοκρασίες διαφέρουν από φούρνο σε φούρνο οπότε ψήνουμε σε μια σχετικά υψηλή θερμοκρασία. Μέτρο μας είναι το καλό χρυσό κίτρινο χρώμα.
Όταν στις συνταγές μας χρησιμοποιούμε τυριά τότε προσέχουμε το αλάτι. Όταν βάζουμε αλάτι βεβαιώνουμε ότι είναι απαραίτητο δοκιμάζοντας πάντα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευάγγελων Γεύσεις. – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”