Συνταγές
Καθώς την αχνίζεις, θα την λιγουρεύεσαι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά για τα δύο φύλλα:
6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 φλυτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
2 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξύδι
3 κ.σ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επίσης σε ένα μικρό σκεύος λυώνουμε ένα βιτάμ , 3 κ.σ φυτίνη , λίγο λάδι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να βγάλει φούσκες.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια.
Με τον λεπτό πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο μεγάλο, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, διπλώνουμε, αλείφουμε,ξαναδιπλώνουμε μέχρι να γίνει ένας μικρός φάκελος.
Τοποθετούμε σε πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το άλλο φύλλο.
ΚΡΈΜΑ:
1 1/2 λίτρο γάλα 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 200 γρ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 2 βανίλιες, 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλάτι, βανίλιες, σιμιγδάλι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με το σύρμα να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λυώσει και αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει.
Βουτυρώνουμε το ταψί , στρώνουμε το ένα φύλλο, ραντίζουμε με λίγο λυωμένο βούτυρο, απλώνουμε την κρέμα, και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο πατώντας καλά τις άκρες με τα δάχτυλα να μην παίρνει αέρα η πίτα.
Ραντίζουμε με μπόλικο λυωμένο βούτυρο, ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.