Συνταγές
Υπέροχο γλυκάκι, απλό και γευστικότατο με λεμόνι και μπισκότο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
ενα φακελο ζελε λεμονι, ενα γαλα εβαπορε παγωμενο απο την προηγουμενη μερα στην συντηρηση του ψυγειου, ενα φλιτζανι ζαχαρη, χυμος ενος λεμονιου και το ξυσμα του, τριμμενα μπισκοτα της αρεσκειας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε το ζελε σε ενα ποτηρι βραστο νερο και το αφηνουμε να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου. Χτυπαμε στο μιξερ το γαλα να φουσκωσει και προσθετουμε την ζαχαρη ,τον χυμο, το ξυσμα και το ζελε. Χτυπαμε καλα
Στην βαση των ποτηριων βαζουμε δυο κουταλακια τριμμενο μπισκοτο και γεμιζουμε με την κρεμα.
Μπορουμε να κανουμε εναλλαξ στρωσεις μπισκοτου -κρεμας
Βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι με μπισκότο και ζελέ.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακετα μπισκοτα πτι-μπερ
2 φάκελα κρέμα στιγμής βανίλια
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1 ποτήρι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί.
Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα πτι-μπερ (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ δυο στρώσεις απο τα μπισκότα. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.