Γλυκα
Λαχταριστό και σίγουρα πολύ νόστιμο – ένας φοβερός μπακλαβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα φύλλο κρούστας
400 γρ βούτυρο φρέσκο
500 γρ ξηρούς καρπούς
Καρύδια αμύγδαλα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα στο μουλτι
10 κσ φρυγανιά
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
900 γρ νερό χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βουτυρωμενο ταψι βαζουμε 5 φύλλα για βάση που ενδιάμεσα βαζουμε πάλι βούτυρο με το πινέλο σκορπιστα από ψηλά δεν ακουμπαγα το φύλλο
Και συνέχιζουμε τα υπόλοιπα φύλλα φύλλο βούτυρο και κοσπιστα η γέμιση 3 με 4 κουταλιές σε κάθε ένα
Γύριζουμε τα φύλλα που εξείχαν από το ταψι τα λαδωσα και έκλεισα με 5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο άλειφουμε με βούτυρο βαζουμε στο ψυγείο να παγώσει και το χαραζουμε
Ψήνουμε 1 μισή ώρα αντιστάσεις 170 βαθμούς και ριχνουμε το καυτό σιρόπι στο καυτό γλυκό
Ριχνουμε φιστίκια Αιγίνης
Η Συνταγή είναι από Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή..
Τι να πούμε; Ένα τσουρέκι σιροπιαστό με μερέντα, καλύτερο και από του εμπορίου.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 τσουρέκι δικό σας η του εμπορίου
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1φλιτζανι τσαγιού νερό κ λίγο παραπάνω
Σταγόνες ΛΕΜΟΝΙΟΥ
3 κουτ σούπας Μερέντα
Εκτέλεση
Βραστε το σιρόπι για 5 λεπτά κόψτε το τσουρέκι στην μέση σιροπιάσετε με το μισό σιρόπι βάλτε την Μερέντα μέσα κλείστε και σιροπιάσετε με το επόμενο σιρόπι από πάνω.
Αφήστε στο ψυγείο για λίγο κ αποσαυστε… κλείστε σε κουτί για να μην χάνονται οι μυρωδιές του κ να παραμένει μαλακό και αφράτο.
κρύο τσουρέκι καυτό σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.