Συνταγές
Λαχταριστός μουσακάς με ωραία κρούστα και σίγουρα πεντανόστιμος – πλούσια μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ταψί του φούρνου στρώνουμε σε λαδόκολλα
3 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες, 2 μεσαία κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες, 3 καρότα σε φέτες, 3 πιπεριά κόκκινη, πράσινο, κίτρινο σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Για το κιμά
Σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο
ελαιόλαδο,1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, σβήνουμε με λίγο κρασί, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης, 3 μπαχάρι, λίγο θυμάρι ½ κ.γ. κανέλα, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας,3 ντομάτες ψιλοκομμένες, λίγο ζάχαρη.
Φτιάχνουμε το μπεσαμελ με 750 ml γάλα, 2 αυγά, 100 αλεύρι γ.ο.χ., 100 γρ. βούτυρο, αλάτι, τριμμένο πιπέρι,
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο,
100 γρ. τριμμένη πεκορινο.
Προσθέτουμε το 1/3 της μπεσαμέλ στο τηγάνι με τον κιμά μας.
Ανακατεύουμε για να πάρουμε μία γέμιση που θα κρατάει τα υλικά μας ενωμένα.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τους φέτες πατάτα και μελιτζάνα.
Απλώνουμε τον κιμά και από πάνω στρώνουμε τους φέτες καρότο, κολοκύθα και πιπεριές.
Από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ μας.Με μία σπάτουλα κάνουμε λεία τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο πεκορίνο και ρεγατο
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με λίγο θυμάρι φρέσκο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”