Συνταγές
Λαχταριστή αγαπημένη μπατζίνα, κολοκυθοτυρόπιτα δηλαδή χωρίς φύλλο, τραγανή και πεντανόστιμη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
· 800γρ κολοκύθι καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη (στραγγισμένο)
· 300γρ. + 100γρ. κατσικίσιο τυράκι τριμμένο στο χέρι
· 4 αβγά, λίγο δυόσμο και λίγο άνηθο
· 100γρ. ελαιόλαδο
· 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
· 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
· 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 100γρ. βούτυρο λιωμένο
· λίγο καλαμποκάλευρο ή ψιλό σιμιγδάλι (για το πασπάλισμα του ταψιού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τριμμένο κολοκύθι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα 300γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο με τα χέρια μας, το μπέικιν, το δυόσμο, λίγο άνηθο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας χυλός.
Ρίχνουμε στο ταψί της κουζίνας το μισό λιωμένο βούτυρο, το απλώνουμε σε όλο τον πάτο, και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό (προσωπικά έβαλα σιμιγδάλι και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό). Προσέχουμε να μην έχει πολύ ύψος η πιτούλα μας (ένα με δύο εκατοστά το περισσότερο)
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα από το μπολ μας. Αφού απλώσουμε το μείγμα στο ταψί, τρίβουμε από πάνω με τα χέρια μας τα υπόλοιπα 100γρ. κατσικίσιου τυριού. Τελειώνουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ελάχιστο ακόμη ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Ορίστε και το αποτέλεσμα
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.