Συνταγές
Λαχταριστά τυροπιτάρια – απ έξω είναι τραγανιστά και από μέσα αφρός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 αυγό
Αλατοπίπερο
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 350- 500 γραμμάρια)
1/2 κατσικίσιο τυράκι τριμμένο στο χέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο όσο μας αρέσει (έβαλα 150γρ.)
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε γάλα, ηλιέλαιο, αυγό κ αλατοπίπερο με ένα πιρουνάκι, μη λερώνετε άδικα άλλα εργαλεία! Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, ώστε να γίνει ένας σφιχτός χυλός, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, το τυράκι και κρατάμε κ λίγο για το πάνω μέρος.
Με το κουτάλι της σούπας βάζουμε μεγάλες κουταλιές από τον χυλό (για κάθε τυροπιτάρι, έβαλα 2 μεγάλες κουταλιές). Πασπαλίζουμε με σουσάμι, μπήγουμε και το υπόλοιπο τυράκι πάνω
ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 αέρα! Βάλτε και μια λαδόκολλα για να βγαίνουν κατευθείαν! Μου βγήκαν 9 τυροπιτάρια, στη λαμαρίνα του φούρνου
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις αφράτα τυροψωμάκια – Τα νοστιμότερα που έχετε φάει
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Υλικά
1 ασπράδι αυγου , 200 ml γάλα, 100ml νερό, 100ml σπορέλαιο, 1 φάκελακι ξηρή μάγια, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, λίγο αλάτι, 600γρ αλεύρι που φουσκώνει, 300γρ φέτα,
Εκτέλεση.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο, την ζάχαρη , την μαγιά.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε, το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει το μείγμα.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, και δουλεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι, σπασμένη την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη, αν είναι αρκετά μαλακή προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ακόμα. Πλάθουμε μπαλάκια και δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε κα τα βάζουμε σε ταψί με
αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε τα τυρόψωμακια .
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι,ηλιοσπορη και ψήνουμε στους 190° βαθμούς, για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ