Συνταγές
Λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού για το απογευματινό καφεδάκι και όχι μόνο – Ετοιμάζονται εύκολα και αρέσουν σε όλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελπίδα Σταυρακη -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά ζύμης:
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι από το γιαούρτι γάλα
1κ.γ αλάτι
1κ.γ.ζαχαρη
1 βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
1πακετο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του συν λίγο παραπάνω να δείτε την ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Γέμιση:
τυρί φέτα θρυμματισμένη και Γκούντα.
Αλάτι ελάχιστο
Πιπέρι
1 αυγό ολόκληρο.
Εκτέλεση:
χτυπάμε πρώτα το βιταμ με το γάλα και το γιαούρτι, βάζουμε τη ζάχαρη και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα.Καθε φορά που απορροφάται το αλεύρι ρίχνουμε κι άλλο μέχρι να πετύχουμε μια απαλή ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπαζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.Οταν η ζύμη μας ξεκουραστεί φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα τυριά μαζί με το αυγό το αλάτι και το πιπέρι και φτιάχνουμε μια πιχτή πάστα.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης ανοίγουμε με το χέρι ή με πλάστη και βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση τη μοιράζουμαι κατά μήκος να έχει παντού και κλείνουμε,πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160°c για 40′ λεπτά στον αέρα στη μεσαία σχάρα.Παντα βέβαια έχουμε το νου μας γιατί ο κάθε φούρνος διαφέρει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελπίδα Σταυρακη -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”